Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Rohit Bakshi, Harvard Professor of neurology

Ο Καθηγητής νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard Rohit Bakshi θεώρησε πιθανό, το 2003 και μετά από μαγνητικές αναλύσεις της φαιάς ουσίας του εγκεφάλου, να εμπλέκεται ο σίδηρος στην παθογένεια της σκλήρυνσης.  Ενώ η σκλήρυνση θεωρείται ασθένεια της λευκής ουσίας του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης, ο Καθηγητής Bakshi είχε εντοπίσει ανώμαλες ποσότητες σιδήρου στη φαιά ουσία του εγκεφάλου, γεγονός που αντιστοιχήθηκε τότε με τη μειωμένη επίδοση των ασθενών της έρευνάς του σε ικανότητες μάθησης, επεξεργασίας πληροφοριών και μνήμης.


Το 2003, λοιπόν, ο προαναφερθείς νευρολόγος θεώρησε καλό να απομακρύνουν οι ασθενείς τον σίδηρο από το σώμα τους ή να εμποδίζουν τη συσσσώρευση ελευθέρων ριζών με ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως οι βιταμίνες C και E (τελείως αντι-καθεστωτικές οι συμβουλές του) και εφιστούσε την προσοχή στην αδυναμία του αιματεγκεφαλικού φραγμού να εμποδίζει τοξικές ουσίες από το να εισέρχονται στο κεντρικό νευρικό σύστημα.




"We suspect that MS patients have defective blood-brain barriers, the cell layer that prevents potentially toxic substances from entering the brain," Bakshi says. "Excessive iron entering the brain may damage the deep gray matter structures."




Iron deposits deep in the brain may cause multiple sclerosis


Όταν ανακαλύφθηκε το CCSVI, ο Καθηγητής Bakshi ήρθε σε επαφή με τον Zamboni.  Τα ευρήματα των δύο αντρών ήταν πανομοιότυπα, και οδηγήθηκαν σε αυτά ο καθένας από διαφορετικές κατευθύνσεις: και οι δύο συμφωνούσαν πως όσο περισσότερος ο σίδηρος στον εγκέφαλο, τόσο χειρότερα τα συμπτώματα της νόσου.



Iron in MS: MRI detection and correlation with disability


"Αν θέλουμε να θεραπεύσουμε αυτή την ασθένεια, πρέπει να καταλάβουμε από πού προέρχεται η βλάβη" έχει πει ο Bakshi.


 Μετά το CCSVI, και διά στόματος Zivadinov, έχει θιγεί και το θέμα του hypometabolism σε σχέση με τις φλεβικές στενώσεις.  Εικάζεται πως οι στενώσεις, που προτείνει η θεωρία του CCSVI, είναι υπεύθυνες για την κακή ή αργή μεταφορά οξυγόνου ή γλυκόζης στον εγκέφαλο.  Για την ακρίβεια, ο Zivadinov έχει προτείνει την αλληλουχία


decreased metabolism -> hypoxia -> gloiosis -> morphological changes/atrophy of the veins in the brain


για να εξηγήσει τη μη απεικονισιμότητα των φλεβών του εγκεφάλου στους ασθενείς με MS.



Robert Zivadinov: ο κεντρικός ρόλος του CCSVI στην MS


Το ενδιαφέρον είναι πως το 1998 και ο Καθηγητής Bakshi μιλούσε για μία καθολική εγκεφαλική δυσλειτουργία στους ασθενείς με σκλήρυνση, η οποία εκδηλώνεται ως υπομεταβολισμός γλυκόζης.



Global and regional cerebral hypometabolism in MS


Αν δε μπορούμε να επιτύχουμε την απομάκρυνση του σιδήρου από το κεντρικό νευρικό σύστημα, είχε πει ο Dr. Bakshi, τότε πρέπει να σκεφτούμε τρόπους να εμποδίσουμε την παρουσία του εκεί.  Με τον σίδηρο να εμφανίζεται ως ισχυρός δείκτης αναπηρίας στην MS, αυτό που έλεγε ο Bakshi με άλλα λόγια είναι να εντοπίσουμε την πραγματική παθολογία πίσω από τη συσσώρευση σιδήρου.

2 σχόλια:

  1. Κάθε μέρα ακούγεται και μια εκπληκτική είδηση !
    Υπάρχουν τόσα μυαλά !
    Βέβαια από την άλλη υπάρχουν πολλαπλάσια ηλίθια μυαλά που εμποδίζουν αυτούς των οποίων ο συλλογισμός έχει κάποιο νόημα να αναπτύξουν τη σκέψη τους και να χρηματοδοτηθούν έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση .
    Αυτός ο κόσμος είναι πολύ άδικος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως έλεγε και ο αγαπημένος Bertrand Russell, "το πρόβλημα είναι πως στον κόσμο οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση, και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή