Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Dr. Diana Driscoll on CCSVI

Ο βυθός του ματιού είναι το μόνο μέρος του ανθρώπινου σώματος του οποίου η μικροκυκλοφορία μπορεί να παρατηρηθεί απευθείας, με οφθαλμοσκόπηση.  Αυτό έκανε η γιατρός Diana Driscoll, Οπτομετρικός, στα δικά της μάτια, καθώς η ίδια είναι ασθενής με Ehlers Danlos, με CCSVI, το οποίο θεράπευσε με αγγειοπλαστική, και κάποια συμπτώματα σκλήρυνσης, χωρίς όμως να έχει διαγνωσθεί με σκλήρυνση ακόμη.


Diana Driscoll OD


Θα έλεγε κανείς πως δε γίνεται να τύχουν τρεις ασθένειες σε έναν άνθρωπο.  Εκτός εάν οι ασθένειες αυτές μοιράζονται κάποια κοινά.


Το σύνδρομο Ehlers Danlos είναι ένα σύνολο διαταραχών που προκαλούνται από ανωμαλία στη σύνθεση κολλαγόνου στο δέρμα, τους μυς, τα όργανα - μία σοβαρή εκδήλωση του συνδρόμου είναι όταν η ανωμαλία στη σύνθεση κολλαγόνου εκφράζεται στα αγγεία, τα οποία συνεπώς καθίστανται διάτρητα.  Υπάρχουν περισσότεροι ασθενείς με Ehlers Danlos ανάμεσα στους ασθενείς με MS σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, λέει η γιατρός, υπονοώντας πως η MS είναι μάλλον πιο κοντά σε φαινόμενα αγγειακών διαταραχών.


Η ανάλυση του βυθού των ματιών της, και στη συνέχεια και των ματιών άλλων ασθενών, έδειξε πως οι φλέβες ήταν διεσταλμένες αφύσικα σε σχέση με τις φλέβες των υγιών.  Αυτό σημαίνει, για την Dr. Driscoll, κάποια συμφόρηση στην κυκλοφορία, πιθανόν από στάση αίματος ή παλινδρόμηση.


H Dr. Driscoll διεξάγει τώρα μία κλινική μελέτη για να δει αν οι ασθενείς με Ehlers Danlos και οι ασθενείς με MS εμφανίζουν τέτοια συμφόρηση στο βυθό των ματιών τους, συμφόρηση που υποστηρίζει την ιδέα του CCSVI.  Τα δείγματά της μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει, είναι θετικά.


Αλλαγή στην εμφάνιση των φλεβών του CCSVI, από κολλαγόνο τύπου Ι σε κολλαγόνο τύπου ΙΙΙ, έχει εντοπίσει ο Dr. Zamboni στις σφαγίτιδες, σχολιάζοντας πως μία τέτοια μεταβολή στη σύνθεση κολλαγόνου μπορεί να συσχετισθεί με την αιμοδυναμική ανισορροπία.


Characterization of CCSVI lesions in MS patients

5 σχόλια:

  1. Για τα αγγεία του αμφιβληστροειδή ασθενών με ΠΣ

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19384782

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19384781

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδη η οπτικη νευριτιδα, αλλα και ο βομβος στο αυτι, σημαδι ακουστικης νευριτιδας, ειναι απο τη φλεβικη σταση στις φλεβες των αντιστοιχων νευρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τώρα θυμήθηκα εκείνη τη μελέτη που κάποια σαϊνια δεν είχαν βρει αυξημένη ενδοκρανιακή φλεβική πίεση σε ασθενείς με ΠΣ χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της οφθαλμοδυναμομετρίας (μετράει την πίεση στις φλέβες του αμφιβληστροειδή). Δηλαδή δεν βρήκαν αυξημένη πίεση στις φλέβες αμφιβληστροειδών που τα αγγεία τους είναι άκαμπτα, οι μικρές αρτηρίες τους στενότερες και οι μικρές φλέβες φαρδύτερες, απ' αυτές των υγιών. Άρα; Άρα, απολύτως τίποτα. Έκαναν μια έρευνα που αν ήταν λίγο πιο διαβαστεροί και ενημερωμένοι (όπως όφειλαν, σαν επιστήμονες) θα ήξεραν από τα πριν ότι η έρευνά τους θα αποδείκνυε το απόλυτο τίποτα και απλώς δεν θα την έκαναν.

    Δείτε κι' αυτό που αποδεικνύει ότι το ανοσοποιητικό μας είναι πολύ κακό:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1724792
    Το ξέρατε ότι εκτός από τα αντισώματα που μας τρώνε την μυελίνη, έχουμε και άλλα που κάνουν μαμ-μαμ τον αμφιβληστροειδή (που δεν έχει μυελίνη); Λέτε γι' αυτό, από το ένα μάτι, να βλέπω το κόκκινο σομον, το μπλε γαλαζoγκρί και το πράσινο λαχανί; Ελπίζω μόνο να μην to πάρουν χαμπάρι αυτά τα αντισώματα, ότι έχει και το άλλο μου μάτι αμφιβληστροειδή και πάνε και μου τον φάνε κι' αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Το πρόβλημα με τους άθεους/άπιστους είναι ότι ζητάνε συνεχώς αποδείξεις" (Father Lucas).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πήγα σήμερα στον οφθαλμίατρο την κόρη μου (αστιγματισμό) και μετα την εξετασή της, ξεκίνησα την συζήτηση για εμένα ξεκίνησα απο τον 9/2000 (διπλωπία) μέχρι και το τι έχω κάνει πρόσφατα επεμβάσεις ccsvi κλπ τέλος του έδειξα το παραπάνω άρθρο και τον ρώτησα τι μπορεί να κάνει για μένα. Αφού το διάβασε με προσοχή με ειλικρίνια μου απάντησε : ΄΄ η συγκεκριμένη εξέταση είναι εύκολη αλλά τα αποτελέσματα της ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, και εξαρτάται κάθε φορά απο τον γιατρό για το τι ερμηνεία θα δώσει. Η αναλογία φλέβας αρτηρίας είναι 2/3 αλλά και πάλι αυτό δεν λέει τίποτα ,έχω δει υπερτασικούς ασθενείς να παρουσιάζουν τέτοια προβλήματα αλλά και πάλι δεν....επίσης δεν υπάρχει μηχάνημα που να μπορεί να κάνει αξιόπιστα την παραπάνω μέτρηση ΄΄ τέλος μου ζήτησε βιβλιογραφία και site για να μπορέσει να ψάξει το κάτι παραπάνω, μου αρέσουν οι γιατροί που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΟΛΕΣ και ακούν με προσοχή και δέος ότι νέο τους λέει ο ασθενής και πιθανόν να το αγνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή