Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Prof. Sandro Mandolesi, και η διαμάχη για το CCSVI.


Συνέντευξη με τον αγγειοχειρουργό prof. Sandro Mandolesi, Επίκουρο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης "La Sapienza".

-Καθηγητά Mandolesi, με βάση την εμπειρία σας, το CCSVI, ανακάλυψή του καθ. Zamboni, υπάρχει πραγματικά;

-Ναι.
-Κατά την άποψή σας, υπάρχει μια συσχέτιση με τη σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές ασθένειες?

-Ναι.
-Για τη μελέτη Cosmo του AISM (ιταλικού συλλόγου για την σκπ) που αρνείται τη συσχέτιση αυτή τι μπορείτε να μας πείτε;

-Θα πρέπει να επαναληφθεί με μια κοινή μεθοδολογία. Το Εθνικό Επιδημιολογικό Παρατηρητήριο για το CCSVI θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο γι΄ αυτόν τον σκοπό.

-Θα συμβουλεύατε τους ασθενείς με ΣΚΠ που είναι θετικοί στο CCSVI, να κάνουν την αγγειοπλαστική επέμβαση ή είναι καλύτερα να περιμένουν μέχρι το τέλος των τρεχουσών μελετών;

-Οι αποφάσεις αυτές είναι προσωπικές Εγώ είμαι εδώ για να προσφέρω την καλύτερη δυνατή και πιό κατάλληλη θεραπεία σε όποιον πάσχει ανάλογα με τον τύπο και το στάδιο της ασθένειάς του.


*

Πραγματικά, την επόμενη φορά που κάποιος αδιάβαστος γιατρός πει πως το CCSVI είναι η αρπαχτή/απάτη ενός Ιταλού γιατρού, θα πρέπει να επιχειρηματολογήσει αν είναι ταυτόχρονα η αρπαχτή και των Farina, Riba, Stimamiglio, Mandolesi, Tori, Bavera, Veroux, Avruscio, Oreste, d'Alessandro, Santuari, Giordano, Toffon, και όσων άλλων ιταλών επιστημόνων γράφουν επί τούτου.

Ευχαριστούμε, aliki, γιατί με τις μεταφράσεις σου μεταφέρεται το μέγεθος του επιστημονικού ενδιαφέροντος για το CCSVI στην Ιταλία.

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν πολλοί στον κόσμο , όχι μόνο στην Ιταλία , που ασχολούνται με το ccsvi . Το οτι εγώ φέρνω θέματα μόνο από την Ιταλία συμβαίνει επειδή τυχαίνει να ξέρω καλύτερα τη γλώσσα . Αναρωτιέμαι, υπάρχει κανένας καραγκιόζης πια που αποκαλεί απάτη μια φλεβική ασθένεια που έχει να κάνει με τον εγκέφαλο ; Ήμαρτον δηλαδή ! Εδώ δεν προσπαθούμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα , οτι αναφερόμαστε δηλαδή σε μια φλεβική ασθένεια άκρως επικίνδυνη για τη ζωή του ασθενούς . Εδώ αυτό που κάνουμε είναι να ενημερώνουμε για τα νέα ευρήματα , τις νέες μεθόδους αντιμετώπισης , τις νέες εργασίες των γιατρών πάνω στο θέμα που μας αφορά κτλ . Με βάση τα άρθρα που βρίσκω και τις απαντήσεις των γιατρών προχωράμε με αργά και σταθερά βήματα στην πλήρη κατανόηση αυτής της παθολογίας που λέγεται σκλήρυνση κατά πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή