Πώς είναι να είσαι τραγουδίστρια της ροκ, να σέρνεσαι λόγω MS, και να ανεβαίνεις ξανά στη σκηνή, πιάνοντας μικρόφωνο, μετά την επέμβαση;
Ποιό είναι το χειρότερο πράγμα στη ζωή με MS? - ρωτάει η δημοσιογράφος μία άλλη ασθενή. "Δεν υπάρχει ελπίδα για θεραπεία", απαντά η τελευταία. Είναι η ασθενής που βλέπει τον εαυτό της, βιντεοσκοπημένο, πολλά χρόνια πριν την ασθένεια. Και που αδυνατεί να αναγνωρίσει ποιά ήταν και τί έγινε.
Τί πιστεύετε ότι θα καταφέρει η αποδοχή της αγγειοπλαστικής στη σκλήρυνση? - ρωτάει η δημοσιογράφος τον Prof. Zamboni. "Θα αλλάξει την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ασθενών". Ο γιατρός μοιράζεται ένα πλατύ χαμόγελο χαράς για την κατάσταση της συζύγου του.
Πώς ερμηνεύουμε το γεγονός ότι, άγνωστοι μεταξύ τους ασθενείς, καταγράφουν τις ίδιες βελτιώσεις μετά την επέμβαση; - ρωτάω εγώ. Χαρά, αντοχή, δύναμη, αισιοδοξία. Είναι και αυτά μετεπεμβατικά συμπτώματα, και τα βλέπεις σε χαμογελαστά πρόσωπα.
Η Chrissy Amphlett, η τραγουδίστρια από την Αυστραλία, φεύγει μόνη της μία ώρα μετά την επέμβαση από το υπόγειο της κλινικής του Brooklyn όπου γίνεται τόση δουλειά για την MS, όση δεν έγινε ποτέ στα νευρολογικά ρετιρέ σε γειτονικούς ουρανοξύστες.
Νομίζω πως πρέπει να θυμίζουμε ξανά και ξανά και ξανά και ξανά πόσο απαίσια ασθένεια, άνευ θεραπείας στην αυτοάνοση θεωρία, είναι η MS, πόσο άκυρες οι νευρολογικές τακτικές, και πόσο επιζήμιες για τα σώματα που βομβαρδίζονται με συμπτώματα μέχρι τελικής πτώσεως.
Και επειδή άνθρωπος είμαι, θύμωσα πάλι με την αδιαλλαξία των νευρολόγων να δουν το προφανές, και κλείνω με το συμπέρασμα, απόλυτο, αληθές, όπως θέλετε χαρακτηρίστε το, που μας αφορά: ο νευρολόγος παραλαμβάνει έναν ασθενή με οπτική νευρίτιδα στα 25 του, και σε καλή φυσική κατάσταση κατά τα άλλα, για να τον οδηγήσει, με τη δήθεν γνώση περί αυτοάνοσης προέλευσης, και μέσω παρενεργειών, φαρμάκων, κατάθλιψης, πόνου και επιπλοκών, στην απόλυτη αναπηρία αρκετά χρόνια μετά. Ίσως και γρηγορότερα, για τους πιο άτυχους.
2 σχόλια έχω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταρχήν φωνάρα η τραγουδίστρια.
Κατα δεύτερον τα νέα πλέον έρχονται απο παντού. Καναδά, Αυστραλία, Αμερική, Ευρώπη..
σ' αυτο βιντεο ειδα και το δικο μου φανταστικο βιντεο
ΑπάντησηΔιαγραφήαναγνωρισα αυτη την εισοδο, οταν πηγα κατεβηκα απο την ραμπα και οταν εφυγα ανεβηκα απο τα σκαλια, με δυσκολια ομως
τωρα δεν θα εβλεπα καν οτι υπηρχε μια ραμπα διπλα
δεν την χρειαζομαι γι' αυτο δεν θα την εβλεπα
αυτη η εισοδος αλλαξε την ζωη μου
Aυτή η είσοδος που άλλαξε τη ζωή σου, pelopida, και τη ζωή τόσων άλλων, "απαγορεύεται" στους ασθενείς με σκλήρυνση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ έτσι ένιωσα. Είδα την ασθενή να αγγίζει το ίδιο πόμολο στην πόρτα που αγγίξαμε όλοι για να μπούμε, και ένιωσα κάπως.
Εψαξα να βρω το βίντεο,για προφανή λόγο το κατέβασαν.Η Chrissy Amphlett πέθανε πέρυσι 21/3/2013 απο καρκίνο.
ΑπάντησηΔιαγραφή