Η παρουσίαση του Dr. McGuckin ήταν επικουρική της ομιλίας της Kirsty Duncan, βουλευτού του Καναδικού Κοινοβουλίου. Μερικά από τα πιο αξιόλογα κομμάτια της, σε απευθείας μετάφραση, είναι:
"Μία εκπληκτική εμπειρία με πέντε ασθενείς, προηγουμένως καθηλωμένους σε καροτσάκια, οι οποίοι σηκώθηκαν από τα καροτσάκια τους και ήρθαν στο γραφείο μου περπατώντας μία εβδομάδα μετά την επέμβαση"
"Ο καλλιτέχνης που μπορούσε να δει μόνο έναν κύκλο στον τοίχο - έναν κύκλο που σιγά σιγά έγινε ρολόι με νούμερα και δείχτες, ενώ αυτός ήταν ακόμη στο τραπέζι της επέμβασης".
"Δεκάχρονος νυσταγμός σταμάτησε μετά την επέμβαση".
"Με τη χρήση επεμβατικής φλεβογραφίας, η συσχέτιση CCSVI και MS είναι υψηλότερη από 90%".
"Προσωπικά έχω δει εκατοντάδες ασθενείς με MS. Είχαν όλοι CCSVI".
"H φλεβική στένωση φαίνεται ίδια σε όποιο σημείο του σώματος και αν βρίσκεται" - συγκρίνετε στένωση σφαγίτιδας με στένωση φλέβας συκωτιού (Budd Chiari).
"Η αγγειοπλαστική είναι εξαιρετικά ασφαλής".
Ο Dr. McGuckin είναι Επεμβατικός Ακτινολόγος, Δ/ντής του Philadelphia Vascular Institute και ιδρυτής των Vascular Access Centers.
Εντυπωσιακό !
ΑπάντησηΔιαγραφήτι, και αυτός έχει σπουδάσει ιατρική; και είναι διευθυντής σε ινστιτούτο; και τι είναι αυτά τα vascular access centers; τίποτα ινστιτούτα ομορφιάς θαναι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα,
φαρέτρες έχει;
Μα δεν είναι τυχαίο ότι έχει γνώσεις μηχανικής ο McGuckin!
ΑπάντησηΔιαγραφήMechanical Engineering, Bioengineering και Diagnostic Imaging, εκτός των άλλων.
Γέμισε ο τόπος μορφωμένους τσαρλατάνους.
Το πιο εντυπωσιακό, κατά τη γνώμη μου, στην παρουσίασή του είναι ο παραλληλισμός μεταξύ της στένωσης της φλέβας του συκωτιού, που ξέρουμε ότι οδηγεί ακόμη και σε κίρρωση του ήπατος, με τη στένωση σφαγίτιδας. Όντως οι μορφολογικές ομοιότητες είναι εκπληκτικές. Γιατί η μία οδηγεί σε θάνατο του εν λόγω ζωτικού οργάνου και η άλλη θεωρείται παραλλαγή του φυσιολογικού;
γιατί με τη μία στένωση, της φλέβας του συκωτιού, το συκώτι αλλάζει χρώμα και γίνεται κιτρινοπορτοκαλί,
ΑπάντησηΔιαγραφήενώ με την άλλη, της σφαγίτιδας, ο εγκέφαλος δεν γίνεται κιτρινοπορτοκαλής, που είναι το πρόβλημα με την στένωση της σφαγίτιδας;
Στη διαφάνεια με την γεωγραφική κατανομή της σκλήρυνσης, αναφέρει ανάμεσα στις χώρες με υψηλό ποσοστό CCSVI σε ασθενείς με σκλήρυνση και την Ελλάδα. Υπάρχει κάποια έρευνα που δείχνει κάτι τέτοιο ή προκύπτει από την καταγραφή του ιστορικού και των δεδομένων όσων κάνουν την επέμβαση είτε στη χώρα τους είτε έξω από αυτή;
ΑπάντησηΔιαγραφήΊσως η πηγή της πληροφορίας να είναι η περσινή παρουσίαση του κ. Λιάση στη Μπολώνια, στην οποία μίλησε για ευρήματα υπερήχου σε σχέση με 3D μαγνητική φλεβογραφία σε Έλληνες ασθενείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι' αυτό για τον αποκλεισμό της νεφρικής φλέβας σε ποντίκια (τι τραβαν κι αυτά τα ποντίκια):
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.mendeley.com/research/increased-severity-renal-ischemiareperfusion-injury-venous-clamping-compared-arterial-clamping-rat-model/#
"...CONCLUSIONS: Venous renal outflow obstruction results in more severe functional renal injury when compared to arterial inflow occlusion. Macrophage activation and neutrophilic infiltration appear to be exaggerated during venous occlusion".
Εκτός των άλλων δηλαδή προκαλεί και ανοσολογική αντίσταση
Μη συζητάς !
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα να κάνω μια ερώτηση τους πιο παλιούς(και ας απαντήσουν και μονολεκτικά δεν με πειράζει)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗλιοθεραπεία κάνετε ή παίρνετε την βιταμίνη D κατευθείαν από συμπληρωμα.Σας το λέω διότι οι Νευρολόγοι απαγορεύουν οποιαδήποτε έκθεση σε ήλιο κ ζέστη.
Ρε μπας και τους λένε νευρολόγους διότι <> με τα νευρά και την υπομονη μας?
Χα! Το είχαμε συζητήσει alex και παλαιότερα αυτό, πώς κάποιες νευρολογικές συμβουλές μπορεί εν τέλει να επιδεινώνουν την κατάσταση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό προσωπική εμπειρία, πριν την επέμβαση δεν άντεχα τον ήλιο λόγω ιλίγγου. Όχι τώρα πλέον. Η έκθεση στον ήλιο, σε λογικές δόσεις, κάνει καλό, δε βρίσκω λόγο να μην εκτίθεται κανείς. Η ζέστη όμως, σε συνδυασμό με πιθανή αφυδάτωση, μειώνει τον όγκο των υγρών στις φλέβες και μάλλον έτσι επιδεινώνει προσωρινά τα συμπτώματα. Αν εκτίθεσαι στον ήλιο και τη ζέστη αλλά παραμένεις ενυδατωμένος, πάλι δε βρίσκω πρόβλημα.
Παίρνω συμπλήρωμα βιταμίνης D, αλλά μόνο τους χειμερινούς μήνες και όχι συνεχόμενα. Να σου πω, πιο βασικά θεωρώ τα ιχθυέλαια και τα φλαβονοειδή, το συνένζυμο Q10 και τη βιταμίνη C.
Αν δεν έχεις δυσανεξία στη ζέστη έχεις τους λόγους να εκτίθεσαι ή να μην εκτίθεσαι στον ήλιο (για το καλοκαίρι μιλάμε, ηλιοφάνεια έχει και την άνοιξη και το φθινόπωρο και αρκετές μέρες το χειμώνα), όσους και κάποιος που δεν έχει σκλήρυνση. Και βέβαια η έκθεση στον ήλιο δεν είναι απαγορευτική για συμπλήρωμα βιταμίνης D, έτσι κι' αλλιώς είτε μία ώρα εκτεθείς στον ήλιο είτε 10, ο οργανισμός την ίδια ποσότητα βιταμίνης D θα παράγει από τον ήλιο.
ΑπάντησηΔιαγραφή