Τα λόγια ανήκουν στον Ιταλό χειρουργό Prof. Pierfrancesco Veroux, και η μετάφρασή τους στην aliki, που πρέπει να αναγορευτεί επίτημη συγγραφέας του μπλογκ πλέον.
Terapia endovascolare CCSVI
"ΤΟ CCSVI ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. ΤΟ CCSVΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Οι ασθενείς με ΣΚΠ χάνουν με τον καιρό την ικανότητα να αναπνέουν, εμείς προσπαθούμε να συνεχιστεί η αναπνοή σωστά για τους ασθενείς. Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που είχαν μια υποτροπή μετά την αγγειοπλαστική εξακολουθούσαν να είχαν πρόβλημα στη ροή μετά την αγγειοπλαστική.
Σε συμπέρασμα της μελέτης μας, υπάρχει σίγουρα μια μεγάλη συσχέτιση μεταξύ της καθυστέρησης της ροής των σφαγίτιδων και της πολλαπλής σκλήρυνσης, η καθυστερημένη ροή είναι ασφαλώς παρούσα από την αρχή της ασθένειας."
Ο Prof.Veroux έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα του ccsvi . Πολλοί Ιταλοί μου έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια γι αυτόν , ιδιαίτερα από τη Σαρδηνία οι συνασθενείς τον έχουν αγαπήσει. Ελπίζω να προσφέρει ακόμα περισσότερα στην έρευνα και υγεία στους ασθενείς με σκπ .
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι αγγειοχειρουργός-μικροχειρουργός στο νοσοκομείο της Catania στη Σικελία .
ti ennoei legontas oti xanoun thn anapnoh..? einai kuriolektiko h metaforiko?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓι' αυτό δεν είμαι σίγουρη, τι θέλει να πει μ' αυτή τη φράση . Είναι γεγονός πάντως οτι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πεθάνει από σκλήρυνση γιατί τους κόπηκε η ικανότητα αναπνοής. Φανταστείτε πόσο απαίσιο είναι αυτό ..
ΑπάντησηΔιαγραφήH parathrhsh mou leei to eksis
ΑπάντησηΔιαγραφή(an kai den exw antiproswpeutiko deigma): atoma me ccsvi-ms den anapneoun kanonika (ennowntas oti o ruthmos ths anapnohs me ton ruthmo ths kardias den einai sugxronismenoi me apotelesma na kourazontai pio eukola. Osoi exoun asxolithei me athlitismo gnwrizoun oti to pan einai h swsth anapnoh).
H aporia mou einai h eksis: exei auto na kanei me thn upoksugwnwsh tou egkefalou h lew blakeies?
Η αναπνοή είναι σε μεγάλο βαθμό ακούσια διαδικασία. Οι υπεύθυνοι νευρώνες βρίσκονται στον προμήκη μυελό (πολύ ψηλά στον αυχένα).
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω ιδέα για το αν και πώς μπορεί να επιδρά η υποξία.
ομως ισως και να υπαρχει πιεση στο φρενικο νευρο, που νευρωνει το διαφραγμα, ισως να υπαρχει πιεση στο πνευμονογαστρικο (αυτο το ξερουμε ηδη, στα πλαισια της "δυσαυτονομιας") που εχει υποδοχεις για την αναπνοη
ΑπάντησηΔιαγραφήισως ολα αυτα μαζι
Katarxhn isxuei h parathrhsh mou gia anarxh anapnoh..?
ΑπάντησηΔιαγραφή