Ευχαριστώ τον αναγνώστη andrea για την επισήμανση του παρακάτω βίντεο, το οποίο είναι χρήσιμο για όσους ασθενείς έχουν μη αναστρέψιμη θρόμβωση στη σφαγίτιδα ή στένωση που δεν ανταποκρίνεται στο μπαλόνι.
Jugular Surgical Angioplasty
Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε ήδη σε μία ασθενή, στην αριστερή της σφαγίτιδα, από την οποία, αν δεν κάνω λάθος, αφαιρέθηκε και θρόμβος, λέγεται patch angioplasty. Όπως κατάλαβα, χρησιμοποίησαν ένα κομμάτι της σαφηνής φλέβας για να το συρράψουν στο σημείο της στενωμένης σφαγίτιδας με σκοπό να μεγαλώσουν τη διατομή της τελευταίας. Καλύτερες εικόνες από το έβδομο λεπτό του βίντεο και μετά, ενώ μικρή περιγραφή από τον γιατρό στο ενδέκατο λεπτό. Η επέμβαση, αν και εμφανώς αιματηρή (!), κρίθηκε επιτυχής, όπως έδειξαν οι εικόνες της σφαγίτιδας μετά.
Το δε εντυπωσιακό είναι πως η ασθενής, 47 ετών, με σκλήρυνση από τα 35 της, είχε συμπτώματα από τα 17 της χρόνια, κυρίως ακράτεια στην ούρηση και τις κενώσεις της ανάμεσα σε άλλα. 48 ώρες μετά την επέμβαση, αυτά τα δύο συμπτώματα εξαφανίστηκαν εντελώς.
Θαρραλέα αντιμετώπιση μίας τριαντακονταετίας συμπτωμάτων.
Εντυπωσιάστηκα! Στο μέλλον ελπίζω να αντιμετωπίζονται χειρουργικά όλες οι δύσκολες πειπτώσεις σε όλες τις χώρες .
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν ειναι αιματηρη, ειναι χειρουργικη επεμβαση, μην πτοειστε.
ΑπάντησηΔιαγραφήτο χερι μας οταν το κοβουμε στην κουζινα ματωνει περισσοτερο.
εβγαλαν ενα μικρο τμημα απο την σαφηνη στο ποδι, (απο κλαδο της), το ανοιξαν κατα μηκος, και το χρησιμοποιησαν σαν μπαλωμα στη σφαγιτιδα απο την οποια οπως ειπατε αφαιρεσαν και θρομβους.
Να σημειώσω, ότι ο καθ. Ζαμπόνι θεωρεί πως όταν το μπαλονάκι αποτυγχάνει (τουλάχιστον 2 επαναστενώσεις) η βέλτιστη λύση είναι πιθανώς η χειρουργική επέμβαση κι όχι κατ' ανάγκη η τοποθέτηση στεντ. Ειδικά για τις σφαγίτιδες που η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη.
ΑπάντησηΔιαγραφή