Το βίντεο δεν έχει καλό ήχο, αλλά μας επιτρέπει να απομονώσουμε κάποιες προτάσεις για το σκοπό του Liberation Treatment, τις φλέβες που προκαλούν CCSVI αλλά και τις επιπλοκές από αγγειοπλαστική.
Οι ασθενείς που κάνουν αιμοδιάλυση υποφέρουν συχνά από κόπωση, αναφέρει ο γιατρός, ο οποίος χαρακτηρίζει προβλήματα αμιγώς φλεβικής συμφόρησης και τα εξής: πονοκεφάλους, έλλειψη συγκέντρωσης, απώλεια ισορροπίας και βόμβο στο αυτί. “Many symptoms of MS are CCSVI symptoms”.
Οι στόχοι του Liberation Treatment είναι οι ακόλουθοι:
α. To interrogate the critical vessels that drain the brain and spine
b. To find sites of obstruction and their pathology
c. To remove obstructions
Οι τρεις βασικές φλέβες του CCSVI είναι οι δύο σφαγίτιδες και η άζυγος. Ωστόσο,
«In addition to those major veins, there are other veins contributing to the body of fluid that is the cerebrospinal venous circulation: the renal vein, the iliac vein and the ascending lumbar vein. These veins do not cause CCSVI, but if those veins are also involved with obstructions, the collateral bloodflow of those veins adds to the already overwhelmed circulation that is drained by the jugular veins, the vertebral veins and the azygous vein».
Για παράδειγμα, μόνο η νεφρική φλέβα απομακρύνει 500 ml αίματος το λεπτό, περισσότερο από τις σφαγίτιδες δηλαδή.
O Dr. Sclafani υπογραμμίζει πως πραγματοποιεί φλεβογραφία μέσω της σαφηνής φλέβας, και όχι της μηριαίας, η οποία είναι κρίσιμη φλέβα για το πόδι, και θρόμβωση της οποίας, έπειτα από επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς ή καθετηριασμούς, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πνευμονική εμβολή.
Αναφέρει τη δυσκολία εντοπισμού ανωμαλιών στην άζυγο. Οι ανωμαλίες είναι κυρίως βαλβιδικές, και αποκαθίστανται εύκολα. Χρειάζονται, όμως, πέντε λήψεις της αζύγου, εκεί που για τη σφαγίτιδα χρειάζεται μόνο μία, και αυτό γιατί η άζυγος είναι επιρρεπής σε κίνηση λόγω της θέσης της κοντά στην καρδιά.
«Οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε χαλασμένες φλέβες, αλλά χαλασμένες βαλβίδες» λέει στη συνέχεια, εννοώντας πως δεν πάσχει το τοίχωμα των φλεβών, αλλά μία συγκεκριμένη περιοχή τους. Οι συνήθεις ανωμαλίες των σφαγίτιδων είναι: stenosis, valve stenosis, hypoplasia, webs, septum, annulus, duplication, membrane.
Oι επιπλοκές της αγγειοπλαστικής: uncommon, allergic reaction, thrombosis, hemorrhage, dissection, arrhythmia, hypotension, pulmonary edema, worsening of symptoms, exacerbation.
Ο Dr. Sclafani έχει ετοιμάσει τρεις περιλήψεις εργασιών, όλες για το CCSVI, για το προσεχές συνέδριο της SIR (Society of Interventional Radiology) το Μάρτιο.
αυτη τωρα ειναι μια ιστορικη διαλεξη, κατα τη γνωμη μου
ΑπάντησηΔιαγραφήτο κοσμοιστορικο γεγονος δεν ειναι μονο η τεχνικη και τα επιμερους ζητηματα, αλλα οτι ο σκλαφανι προσπαθει πρακτικα να τα διδαξει ολα αυτα σε αλλους επεμβατικους.
δινει τις λεπτομερεις οδηγιες
πρεπει να τονισω οτι αυτο ειναι παρα πολυ ασυνηθιστο
δειχνει μονο οτι αυτα που κανει ειναι πολλα παραπανω απο μια τεχνικη γι' αυτον -ειναι μια ιδεολογια
και η αναπόφευκτη σύγκριση:
ΑπάντησηΔιαγραφήέχετε ακούσει πολλούς νευρολόγους αυτοανοσάκηδες στα συμπόσια και τα συνέδρια για την ΠΣ, όταν αναφέρονται στις φαρέτρες τους και τα οπλοστάσια τους να μιλούν για τις παρενέργειες των όπλων τους;
Εγώ έχω ακούσει για έναν νευρολόγο που λέει πως το πολύ ψάξιμο στο ίντερνετ δεν κάνει καλό, οι παρενέργειες που αναγράφονται στα φάρμακα δε σημαίνει ότι συμβαίνουν κιόλας και το πολύ analysis φέρνει paralysis (δηλαδή απροθυμία να πάρεις ο,τιδήποτε στο τέλος). Ναι, analysis paralysis, έτσι λένε για όσους ψάχνονται πολύ περί παρενεργειών. Άρχισα να αναρωτιέμαι για τα θεμελιώδη πλέον με αυτούς που μπλέξαμε: τι στο καλό, δεν είμαστε όλοι Sapiens?
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχα σύμφωνα με μια θεωρία οι neantertal εξαφανίστηκαν επειδή οι sapiens διασταυρώθηκαν μαζί τους. Σύμφωνα με μια άλλη, επειδή εξοντώθηκαν από τους sapiens. Όπως κι' αν έγινε, φαίνεται ότι μερικούς neantertal οι sapiens ... δεν τους πρόλαβαν ... κι' έτσι υπάρχουν ακόμα πολλοί μέχρι τις μέρες μας ... κι' έτσι εμείς τώρα πληρώνουμε τα λάθη των μακρινών προγόνων μας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τω Ζαμπόνι, αυτό πιστεύω! Ζουν ανάμεσά μας!
ΑπάντησηΔιαγραφή